Ur og Instrumentmaker

Urmakerutdanning tar du på Plus-skolen i Fredrikstad. Urmakerens viktigste arbeidsområder er i dag kunnskapen om å veilede kunden for reparasjon og vedlikehold av veggur, lommeur, loddur og mekaniske/ elektroniske armbåndsur. I tillegg består arbeidsdagen til en urmaker av å veilede kunden i valg av ur og andre produkter og tjenester. Moderne butikkdrift med innkjøp, varekunnskap, økonomi inngår også i en urmakers hverdag.

Urmakerfaget bygger på tradisjonelle håndverksteknikker, men har i dag flere høyteknologiske hjelpemidler som kuttelaser, CNC fres og 3 design tegneprogram. Du må være nøyaktig, ha fingerferdighet og være systematisk og være serviceinnstilt ovenfor kundene.

For å bli urmaker i dag så finnes det flere alternativer, Plus-skolen tilbyr VG2 Ur og instrumentmaker og deretter må man finne seg en lærlingeplass for å ta Vg3 urmaker med avsluttende svennebrev i bedrift.

Plus-skolen har søkt om å få VG3 urmaker på skolen slik at man kan ta svenneprøven på skolen, men dette er ennå ikke avklart. Plus-skolen har i dag godkjenning på VG3 gullsmed og VG3 skomaker med svært gode resultater.

Det er mulighet til å søke inntak dersom man har Vg1 TIPP fag fra før, og VG1 elektrofag, eller VG1 design og håndverk.  For de som ikke har dette så kan det være aktuelt med en realkompetansevurdering slik at man på bakgrunn av dette kan søke om skoleplass.

Besøksadresse

  • Færgeportgaten 77
    1632 Gamle Fredrikstad

Kontakt

Åpningstider

mandag til fredag 08:00 – 15:30